EN FR
Naam H2O
Adres Route de Gasperich 33
5826 Hespérange
Oppervlakte 25 000
Type Kantoren
Status In samenwerking met Promobe Finance


Concept

Omschrijving

RUIMTELIJKE ORDENING

Het gebouw bestaat uit drie delen samengevoegd rond binnenpatio’s. Elk deel beschikt over een eigen ingang, zijn eigen liftenblok en een eigen gepersonnaliseerd onthaal. Elke verdieping kan opgesplitst worden in meerdere afzonderlijke ruimten van 400 m² tot 6.000 m² om te verhuren. Via de brede trappen is het gemakkelijk om van de ene verdieping naar de andere te gaan. 

Bovendien is de netto oppervlakte (exclusief liftkokers, trappen en toiletten) van het gebouw zeer efficiënt.         

De modulatie van 1,35 m biedt de grootste flexibiliteit op het vlak van inrichting, als landschapskantoren of afzonderlijke bureaus.                 

De vrije hoogte  tussen de verhoogde vloeren en de valse plafonds is 2,90m op de gelijkvloerse verdieping en 2,70m op de andere verdiepingen.  

Op het vlak van keuze van de materialen, het energieverbruik en afvalbeheer, hebben de projectontwikkelaars zich laten leiden door de idee van duurzame ontwikkeling.

MILIEU

Elektriciteitsverbruik: Alle lampen zijn van het type fluo met elektronische voorschakelapparatuur voor een zeer laag verbruik.

Energieverbruik: de verwarming gebeurt door middel van hoogrendementsgasboilers.

Akoestiek: De technische installaties zijn uitgerust met geluidsdempers of geluiddichte schermen.                             

Afvalverwerking: De afvalverzameling en –opslag gebeurt in daartoe voorziene plaatsen in de kelderverdieping.               

Airconditioning en waterbehandeling: Het gebouw is uitgerust met de meest performante systemen op het vlak van energieterugwinning, en de meest rationele maatregelen werden genomen om het waterverbruik te verminderen.                            

De geventileerde dubbele gevel van het gebouw vormt bovendien een soort van beschermende enveloppe rond het gebouw, die bijdraagt tot de isolatie ervan bij extreme weersomstandigheden, terwijl het rechtstreeks contact met buiten toelaat, wat heel aangenaam kan zijn in de zomer.

Locaties & Bereikbaarheid

Issues at stake

Sleutel-elementen

25.000 m² over 4 verdiepingen (gelijkvloers + 3 verdiepingen)

850 parkeerplaatsen, wat neerkomt op 1 plaats per 30 m² kantoorruimte, en 1.100 m² archiefruimte in de kelderverdieping.

PROJECTTEAM

Projectontwikkelaar: AG Real Estate & Promobe Finance

Architecten: Het Luxemburgs architectenbureau Schemel & Wirtz, in partnerschap met het Zwitsers bureau van Itten & Brechbühl.   

Algemeen aannemer: Soludec-Besix-CIT & Blaton

Opmeter/controleur: Widnell

Ingenieurs Speciale Technieken: Sitlux & Lux Cec

spéciales : Sitlux & Lux Cec

Architecten

“Door de geventileerde dubbele gevel is dit gebouw zonder enige twijfel anders dan andere gebouwen.

De buitenste laag bestaat uit grote vaste glazen elementen, die als schubben over elkaar liggen, een paar centimeter van elkaar.

De binnenste laag bestaat uit een reeks opengaande vensters.

De ruimte tussen de twee lagen wordt op natuurlijke wijze geventileerd en elke module is uitgerust met zonneblinden met een programmeerbare automatische bediening.

Dit gevelconcept laat een maximaal passief gebruik van zonne-energie toe.

Bovendien optimaliseert dit concept de geluidsdemping en staat het garant voor een uitstekende bescherming tegen slecht weer, zelfs wanneer de ramen openstaan.

De kantoren zijn uitgerust met verhoogde vloeren en metalen geluidsdichte valse plafonds. De valse plafonds zijn van het type omkeerbare warmte/koude afgifte, waardoor een optimaal comfort verzekerd is, ongeacht het aantal personen dat in de kantoren aanwezig is.

Gedeelde ervaring

Dit kantorencomplex van 25.000 m² over 4 verdiepingen, dat werd ontworpen door het Luxemburgse architectenbureau  Schemel & Wirtz, in partnerschap met het Zwitserse kantoor van Itten & Brechbühl, beantwoordt aan de meest gespecialiseerde vereisten op het vlak van zichtbaarheid, bereikbaarheid, ruimtelijke ordening en het gebruik van performante technologieën. Het gebouw weerspiegelt fundamentele waarden als transparantie, zuivere lijnen, openstelling naar buiten toe, flexibiliteit, eigentijdsheid en innovatie.

De landschapsarchitectuur verfraait de omgeving van het gebouw, de binnentuinen en de toegangen. Ze geeft deze een heel bijzondere toets en leidt bezoekers op een natuurlijke manier naar de onthaalzones.

Technische details

Oppervlakte

Plannen

Tab1

Tab2

Tab3

Documenten